The Facebook Dilemma

The Facebook Dilemma

Ma 7 jan 22:45

VPRO • 51 min

De prestigieuze Amerikaanse journalistieke rubriek Frontline onderzoekt gedurende een jaar de impact van Facebook op onze privacy en de democratie, zowel in de VS als in de rest van de wereld.

De belofte van Facebook en Mark Zuckerberg was om de wereld meer open en meer verbonden te maken. Begonnen vanuit een studentenkamer op Harvard groeide het bedrijf als snel uit tot een machtig imperium. Met de groei en het succes van het bedrijf kwamen algauw de eerste waarschuwingen. Hoe ga je om met al die vertrouwelijke data van je gebruikers? Hoe ga je ermee om als je platform wordt gebruikt voor het verspreiden van fake news? Als de like-knop een machtsmiddel wordt? Als je wordt ingezet als tool bij presidentsverkiezingen? In dit tweeluik wordt aan de hand van interviews met vele (oud-)medewerkers van het bedrijf stilgestaan bij de ontwikkeling van Facebook, van hun allereerste start tot vandaag de dag. Hoe heeft Facebook uiteindelijk als sociaal netwerk de echte wereld schade toegebracht?

De prestigieuze Amerikaanse journalistieke rubriek Frontline onderzoekt gedurende een jaar de impact van Facebook op onze privacy en de democratie, zowel in de VS als in de rest van de wereld The Facebook Dilemma >