Ajax! Joden! Amsterdam!

Ajax! Joden! Amsterdam!

8 mei 2016 14:55

EO • 59 min

Sinds een aantal decennia gebruikt de harde kern van de Ajax-supporters de geuzennaam 'Joden'. Dit lokt bij de tegenpartij reacties uit die antisemitisch zijn of overkomen, al dan niet zo bedoeld.

Sinds een aantal decennia gebruikt de harde kern van de Ajax-supporters de geuzennaam 'Joden'. Dit lokt bij de tegenpartij reacties uit die antisemitisch zijn of overkomen, al dan niet zo bedoeld, en die door veel joden als zeer kwetsend worden ervaren. Moet je het gebruik van deze geuzennaam in bijvoorbeeld spreekkoren verbieden of toestaan? En waar komt de associatie van Ajax met joden eigenlijk vandaan? In deze documentaire wordt een uitgebreid, gevarieerd beeld gegeven over de achtergronden van deze kwestie. Zowel joodse Ajax-supporters, bestuurders, Amsterdammers en Israëlische Ajax-fans, als niet-joodse Ajax-supporters, bestuurders en tegenstanders komen aan het woord.

Sinds een aantal decennia gebruikt de harde kern van de Ajax-supporters de geuzennaam 'Joden'. Dit lokt bij de tegenpartij reacties uit die antisemitisch zijn of overkomen, al dan niet zo bedoeld. Ajax! Joden! Amsterdam! >