Jill

Bananenbrood tulband met regenboog topping

Do 14 nov 18:30

AVROTROS • 5 min

Lekker, shiny en ook nog eens gezond! Snel aan de slag dus met dit heerlijke bananenbrood.

Lekker, shiny en ook nog eens gezond! Snel aan de slag dus met dit heerlijke bananenbrood. Wat heb je nodig: • 450 gr banaan • 3 eieren • 200 gr (volkoren)meel • 150 gr dadels • 120 gr walnoten • 1 zakje bakpoeder • Staafmixer • Tulband bakvorm Voor het glazuur: • 200 gr roomkaas • Scheutje yogurt • Poedersuiker naar smaak • Voedingskleurstof in de kleuren van de regenboog Stappen: Stap 1: Verwarm de oven voor op 160 graden. Stap 2: Pureer de bananen samen met de dadels. Stap 3: Mix daar de eieren doorheen. Stap 4: Voeg het meel en bakpoeder toe en mix tot alles is opgenomen. Stap 5: Hak de walnoten in kleine stukjes. Schep deze door het bananenbeslag heen. Stap 6: Vet de bakvorm een beetje in met zonnebloemolie. Stap 7: Doe het beslag in de bakvorm en bak 60 minuten in de oven. Laat de tulband afkoelen, voordat je deze uit de vorm haalt. Stap 8: Voor het glazuur: mix de roomkaas tot dat deze romig is. Stap 9: Voeg yoghurt toe zodat het glazuur wat vloeibaarder wordt. Stap 10: Voeg nu de poedersuiker toe totdat je de juiste dikte hebt bereikt. Stap 11: Kleur het glazuur in de kleuren van de regenboog en giet over de tulband. Stap 12: Versier met grote suikerparels en merengue toefjes.

jillfotocreditspaulschirnhofer Jill >