BinnensteBuiten

BinnensteBuiten

Za 3 nov 17:10

KRO-NCRV • 41 min

Een duurzaam en draaiend huis, Camilla bezoekt De Marker Wadden, Alain wil alles weten over varkenspastei en Sharon maakt pizza met tonijn.

Ruim twee jaar geleden ontwerpen en construeren Ed en Annet aan de rand van Alkmaar hun droom: een duurzaam, vierkant én draaiend huis. Hun woning kan in 25 minuten 225 graden draaien; het draait mee met de zon. Beneden in de machinekamer komt Eds ervaring als bouwkundige in de molenbouw goed van pas, want de bouw van het huis is gebaseerd op de werking van een molen. Waar Ed en Annet het meeste van genieten is het steeds veranderende uitzicht. 'De ene keer kijken we uit over de molens in de Ouddorperpolder en daarna weer op de wijk. Dat is toch fantastisch.' * Culinair expert Alain Caron is in Amsterdam bij Diny Schouten en Floris Brester die varkenspastei maken in hun eigen bakkerij. Zij hebben zichzelf bekwaamd in het slagersvak en maken varkenspastei en bijzondere worst waarbij zij juist díe delen van het varken gebruiken, die eigenlijk niemand wil gebruiken. Allereerst gaat Alain langs bij varkensboerin Joëlle in Baambrugge om zien hoe de varkens die ook bij Diny en Floris belanden, eerst een goed leven hebben. * Chef-kok Sharon Miranda maakt een snelle maaltijd: pizza op Turks brood met gegrilde tonijn. Ze maakt er een rucolasalade bij met dukkah, een kruidenmix. * Vogelaar Camilla neemt in Bataviastad de boot naar het nieuwe natuurgebied De Marker Wadden. Ze wordt ontvangen door boswachter André, die alles weet over de aanleg en toekomst van dit bijzondere gebied. Op een van de vijf eilandjes is ook Jan van der Winden bezig, die onderzoek doet naar kluten en visdiefjes. Camilla helpt met het meten en wegen van deze schattige bolletjes dons.

Experts2017 BinnensteBuiten >