BinnensteBuiten

BinnensteBuiten

11 aug 2018 17:40

KRO-NCRV • 36 min

Chef-kok Alain Caron ziet hoe verschillende paddenstoelen worden gekweekt en maakt een heerlijk gerecht met portobello.

In het Limburgse dorpje Broekhuizenvorst hebben Ans en Egbert Krekels van een voormalig knechtenhuis uit 1913 een paleisje gemaakt. Overal in huis is de nostalgie nog aanwezig; van de zondagse kamer, het glas in lood tot de bijzondere deuren. Ans en Egbert hebben elkaar ooit leren kennen in een internaat, waar ze dan allebei werken. Hoe belangrijk die periode voor hen is, zie je aan hun interieur, want overal zie je herinneringen uit die periode. Zo komt de tegelvloer uit de voormalige kapel, en pronkt een groot heiligbeeld naast de enorme boekenkast. * Chef-kok Ramon Brugman zorgt voor een lekkere snelle maaltijd waar vier personen van kunnen genieten. En hij kiest vandaag voor vis. Wijting dit keer, een kabeljauwachtige vis. Ramon gaart de wijting in een tomatensaus met kruiden en serveert hem met bulgur (een graansoort) en geroosterde venkel met een sinaasappeltwist. * René en Marja van de Vorle leren elkaar kennen in Italië, waar René na zijn agrarische opleiding is gaan werken. Inmiddels runnen zij een succesvol bedrijf waar ze met veel plezier en toewijding portobello's, kastanjechampignons en andere paddenstoelen kweken.

BinnensteBuiten groeps portretet 3255 BinnensteBuiten >