BinnensteBuiten

BinnensteBuiten

Zo 13 jan 19:20

KRO-NCRV • 46 min

Een molen in Weesp uit de 17e eeuw, Sharon maakt bowl met rijstnoedels, Alain leert wat yacón is en een rondleiding door Park Huis Doorn.

In Weesp werden Marijke en Geert verliefd op een oude molen uit de 17e eeuw. De oudheid van het pand trok hen enorm. Ondanks dat het een klus was om de molen volledig in oude staat te herstellen, woont het koppel hier nu al jaren met veel plezier. Het interieur is volledig aangepast aan de stijl en vorm van de molen en wekelijks laat het stel de wieken nog draaien. * Eten uit een kommetje, dat is pas comfortfood. Chef-kok Sharon de Miranda maakt een gerecht in een smaakvolle bowl, met onder andere rijstnoedels, tempeh, avocado en tofu. Daarbij bakt ze emping, een soort kroepoek. Vegetarisch én snel op tafel. * In het coulisselandschap van Twente start ondernemer Jan Jacob drie jaar geleden met de teelt van de Boliviaanse wortel, de yacón. Het tropische knolgewas doet het goed in het Nederlandse klimaat, maar is nog niet zo bekend in de Nederlandse keuken. Culinair expert Alain Caron wil graag meer weten van deze zoete wortel die onmisbaar was op het menu van de Incabeschaving. Jan Jacob werkt samen met jammaker Ted, maar Alain heeft iets hartigs in gedachten voor deze bijzondere yacón. * Park Huis Doorn is een prachtig kasteelcomplex in de provincie Utrecht dat beroemd is geworden als ballingsoord van de laatste Duitse keizer. Het park staat aan de vooravond van een heel groot restauratie- en renovatieproject. Over zes jaar moet het park weer voorzien zijn van keizerlijke allure.

BinnensteBuiten groeps portretet 3255 BinnensteBuiten >