BinnensteBuiten

BinnensteBuiten

Wo 15 aug 18:45

KRO-NCRV • 25 min

Een paasbrood maakt Ramon zelf, maar óók de boter die daarop gaat en een vervallen havencafé is nu het droomhuis van Helma.

Met Pasen eten veel families traditiegetrouw paasbrood. Voor rooms-katholieken zijn deze dagen, zo vlak na de vastenperiode, feestelijk dagen waarop wordt uitgepakt met baksels met veel ingrediënten. Chef-kok Ramon Brugman maakt niet alleen zelf zijn versie van het paasbrood, maar maakt ook zelf de boter die op het brood gesmeerd wordt. * Een oud winkelpand met opkamertjes, trappetjes en een grote deur op de hoek. Van zo'n pand droomde Helma al sinds ze in Amsterdam woont. Twintig jaar geleden krijgen Helma en Jeroen van de gemeente een 19e-eeuws voormalig café in de oude havenarbeidersbuurt toegewezen. Hoewel het pand van ellende bijna uit elkaar valt, weet Helma het zeker: dit is haar droomhuis. Met heel veel liefde knappen ze het op tot een supergezellig huis, dat helemaal is ingericht met tweedehands spullen en talrijke verzamelingen van Helma. En waar ook nog veel herinnert aan het verleden; zo staat als hommage aan de caféperiode nog een oude drankenkast in de keuken.

BinnensteBuiten groeps portretet 3255 BinnensteBuiten >