BinnensteBuiten

BinnensteBuiten

Wo 20 feb 18:40

KRO-NCRV • 26 min

Nadia Zerouali ontmoet twee kenners van eerlijke chocolade en een eeuwenoude hofstede is nu het bijzondere huis van Bas en Lisa.

Iedereen geniet wel van een stukje chocola op zijn tijd, de één wat meer dan de ander. Maar toch is er altijd veel te doen geweest om deze populaire lekkernij. Is het wel duurzaam genoeg? Is het 'fair trade' genoeg? Krijgen de boeren eerlijk geld en is er geen sprake van slavernij? Culinair schrijver Nadia Zerouali is in Amsterdam waar zij heeft afgesproken met chocoladesommelier Caroline Lubbers. Zij mag zich als enige in Nederland gecertificeerd chocoladeproever noemen en weet dus alle ins en outs van chocola. Samen met chocolademaker Kees Raat maakt Nadia niet alleen chocola van boon tot reep, maar kan Nadia op haar beurt Caroline verrassen met mooie smaken. * Naast de spookachtige slotruïne van Egmond aan den Hoef staat een eeuwenoude hofstede. Deze boerderij werd ooit opgekocht door rijke Amsterdammers en kreeg daardoor een luxe uitstraling. Vandaag de dag huren Bas en Lisa dit karakteristieke pand. Ze richten het in met objecten uit vervlogen tijden, erfstukken en kleurrijke kunstwerken van andere rijksmonumenten.

Experts2017 BinnensteBuiten >