BinnensteBuiten

BinnensteBuiten

Di 20 nov 18:45

kroncrv • 26 min

Sharon maakt Surinaamse telo met bakkeljauw, de zwartomrande ogen van Joyce's Piemontese koeien en een licht herenhuisje in de hoofdstad.

Chef-kok Sharon de Miranda maakt een authentiek Surinaams gerecht: telo met bakkeljauw. Telo is gebakken cassave en bakkeljauw is gedroogde gezouten kabeljauw of klipvis. Oh, wat is dat lekker, alsof je even in Suriname bent. Eind jaren 60 kwam Joyce vanuit Canada voor één jaar naar Nederland. Ze belandde op landgoed Sevenaer. Ze wilde hier leren om biologisch te telen en het landgoed liep zijn tijd ver vooruit. Er waren destijds melkkoeien, maar nu is Joyce verantwoordelijk voor een kudde prachtige, Piemontese runderen. Met hun donker omrande ogen en zachte karakters voor Joyce het mooiste wat er is. In de hoofdstad woont Marijke, midden in het centrum, in een herenhuis aan de kade. Vanaf het eerste moment dat ze over de drempel liep voelt ze: dit is mijn huis. En dat terwijl de woning van binnen erg donker, studentikoos en gedateerd is. Marijke heeft het hele huis gestript. Nu heeft de woning een witte, frisse uitstraling. Een bohémien huis met Engelse, Italiaanse en landelijke invloeden.

Experts2017 BinnensteBuiten >