Er is een fout opgetreden, probeer het later nog eens.

De NPO Start-app

Download

BinnensteBuiten

BinnensteBuiten

Do 22 feb 18:45

KRO-NCRV • 26 min

Een bijzonder paardenrusthuis in Soest en Nadia smult van pickles, de ingemaakte groenten van Simone.

Als bejaard paard heb je het in Soest heel erg goed. Daar kun je lekker van je oude dag genieten in het paardenrusthuis. 55 jaar geleden begon het rusthuis met één werkpaard, ondertussen zijn er drie locaties in Soest en wonen er in totaal wel 120 paarden. IJsbrand Muller en Maike werken al jaren in dit bijzondere bejaardenhuis en vertellen graag over de verzorging van de paarden. Vanaf hun twintigste zijn de viervoeters hier welkom, maar er zijn er bij die wel 50 jaar oud worden! Een gemoedelijke plek, maar als het leven lijden wordt komt het onvermijdelijke afscheid; ook dat hoort er bij. Bij 'pickles' denk je al snel aan augurken, maar dat is voor Simone van Thull te beperkt. Zij heeft in Amsterdam een veel grotere variëteit in pickles. Simone is een specialist in het inmaken en fermenteren van groenten. Deze techniek om voedsel te bewaren is eeuwenoud maar volgens Simone is het resultaat vooral heel erg lekker. Culinair schrijver Nadia Zerouali krijgt een kijkje in Simone's keuken vol kleurrijke ingemaakte en gefermenteerde groenten.

BinnensteBuiten >