BinnensteBuiten

BinnensteBuiten

23 feb 2017 18:50

KRO-NCRV • 26 min

Sabien zwemt dagelijks in de Noordzee, Sharon maakt Antilliaanse Funchi met gehaktballetjes en een duurzaam huis met Japanse invloeden.

Met: Sabien is haar hele leven al gek op de duinen en de zee. Ze woont gelukkig in de duinen en maakt elke dag voor dag en dauw een wandeling. Ze vindt bijzondere planten en dieren en weet welke planten eetbaar zijn. Sinds een jaar is haar hobby nog een stapje uitgebreid: Sabien neemt elke dag een duik in de Noordzee. Sixta en Jermaine wonen in een passief huis. Ze bouwen het met hulp van Sixta's vader, die pioniert op het gebied van duurzame initiatieven. Ze gingen ooit kijken voor een ontwerp dat 'BinnensteBuiten' heette, maar ze stopten bij een ander kavel, waarbij ze gelijk een thuisgevoel hadden. Hier bouwen ze samen met de architect een duurzaam huis, dat is geïnspireerd op Japanse invloeden. In Japan hebben ze doosjes in huizen, dat zie je hier heel duidelijk. Iedereen die bekend is met de Antilliaanse keuken kent funchi. Het is een maïsgerecht, dat meestal geserveerd wordt met vis of andere stoofgerechten. Chef-kok Sharon serveert het met gehaktballetjes. Daar heeft ze overigens wel moeite voor moeten doen: de gehaktballetjes zijn gemaakt volgens een angstvallig geheimgehouden recept van haar man.

BinnensteBuiten groeps portretet 3255 BinnensteBuiten >