BinnensteBuiten

BinnensteBuiten

Vr 28 dec 18:40

kroncrv • 26 min

Alain is bij een Nederlandse kaviaarkwekerij en kookt met steur & kaviaar en de tuin van Huis Doorn, het ballingsoord van keizer Wilhelm II.

Culinair expert Alain Caron is in het Achterhoekse Laren, waar Sandra en Martin Hoentjen een heuse kaviaarkwekerij runnen. Zij houden de steuren in grote waterbassins. Deze vissen hebben spitse neuzen, die zij graag boven water uitsteken. Zij produceren als enige vissen het ware 'zwarte goud': kaviaar. Hoe dat in zijn werk gaat laten Sandra en Martin graag zien aan de enthousiaste Alain. En daarna toont Alain zijn culinaire kunsten door een gerecht met zowel de steur zelf als met de kaviaar te bereiden. Park Huis Doorn is een prachtig kasteelcomplex in de provincie Utrecht. Het is beroemd geworden als ballingsoord van de laatste Duitse keizer. Het park, rondom het kasteel, staat aan de vooravond van een heel groot restauratie- en renovatieproject. Over zes jaar moet het park weer voorzien zijn van keizerlijke allure. Welke ideeën zitten erachter en waarom had de keizer het zo aangelegd? Landschapsarchitect Peter Verhoeff legt het haarfijn uit.

Experts2017 BinnensteBuiten >