BinnensteBuiten

BinnensteBuiten

Ma 29 okt 18:45

KRO-NCRV • 25 min

Wonen in een oude munitie-opslag in Zaandam, Ramon maakt Turkse börek met spinazie en feta, schaapherder Marianne op de Drentse Balloërheide.

Toen productontwerper Tjimkje de Boer in Zaandam voor het eerst binnenkwam in een oude munitie-opslag, zag ze gelijk de schoonheid van de oude ruimtes en grove muren. Inmiddels heeft ze hier haar droomhuis in gecreëerd, waarbij ze de originele elementen van het pand mixt met haar liefde voor het Zuid-Amerikaanse gebruik van kleur. Chef-kok Ramon Brugman maakt een betaalbaar deeggerecht: börek met spinazie en feta. Een typisch Turks gerecht met een lekkere kruidensalade. Marianne van Duinkerken loopt het hele jaar door in weer en wind met haar vierhonderd Drentse Heideschapen over het Balloërveld, in de buurt van Assen. Het Balloërveld is een nationaal landschap en moet om die reden beheerd worden. Marianne is al zeventien jaar schaapherder en heeft al 45.000 kilometer in de benen, en dat terwijl ze schapen eigenlijk helemaal geen leuke dieren vindt.

Experts2017 BinnensteBuiten >