Buitenspel

55 plus

8 jul 2014 20:25

IKON • 25 min

Brigitte Kramer staat centraal in de vierde aflevering. Een 56-jarige vrouw die door de crisis tot haar grote afgrijzen werkloos raakte.

Brigitte Kramer staat centraal in de vierde aflevering. Een 56-jarige vrouw die door de crisis tot haar grote afgrijzen werkloos raakte. Ze schreef honderden sollicitatiebrieven, maar steeds werd ze afgewezen. Daarom wil ze nu voor zichzelf beginnen. Mirjam helpt haar om vanuit een uitkeringssituatie het 'sing along-bedrijf' Melody Music Events op te starten. Zo gaat Mirjam op zoek naar een coach die Brigitte kan helpen met haar bedrijfsplan en regelt ze een eerste opdracht: een groot feest waar honderden mensen met de zanger liedjes van Andre Hazes kunnen meezingen aan de hand van geprojecteerde teksten. In elke aflevering stelt presentator Mirjam Sterk een verhaal centraal. Zij probeert gedurende het programma iets voor elkaar te krijgen voor de persoon die buitenspel staat. Strijdbare mensen die met een duwtje in de rug door Mirjam hun 'buitenspelpositie' kunnen verlaten en weer actief deel kunnen uitmaken van de samenleving. Mirjam Sterk belt, bezoekt en bemiddelt, werft banen en doet een moreel appel op de samenleving om de hoofdpersoon (weer) een kans te geven.

Rinne Oost is slechthorend en wordt langzaam blind. Hij won in 2012 brons op de Paralympische Spelen in Londen op het onderdeel baanwielrennen, maar een paar maanden later stond hij met zijn gezin bij de Voedselbank. Buitenspel >