Chez Benali

Marokko in zes gerechten: Bastilla - vier het leven!

11 jul 2017 19:00

KRO-NCRV • 36 min

Culinair reisprogramma. Bastilla is het meest feestelijke gerecht van de Marokkaanse keuken. In het gerecht proef je Andalusisiche en Joodse invloeden en komt het Marokkaanse noorden en zuiden samen.

Culinair reisprogramma. Bastilla is het meest feestelijke gerecht van de Marokkaanse keuken. Dit 'koningsgerecht' dat vaak op bruiloften en partijen wordt gegeten, is een mengsel van kip, amandelen, kaneel en kruiden in een knapperig korstje van filodeeg. Het maken van een goede Bastilla is niet eenvoudig. Abdelkader en Saida gaan voor een masterclass naar de Marokkaanse MasterChef Moha. Van hem leren ze dat de Marokkaanse keuken een plek is waar hartig en zoet met elkaar worden gecombineerd. In de Bastilla proef je de Andalusische en Joodse invloeden, want in het gerecht komen het Marokkaanse noorden en zuiden samen. De Benali's reizen van het uiterste noorden, waar in Tanger nog steeds veel Andalusische muziek gemaakt wordt, naar het uiterste zuiden waar de amandelbomen groeien.

8e09d6f5-f004-48f5-a175-3cbaf115133b Chez Benali >