Chez Benali

Marokko in zes gerechten: het heilige brood

Vr 22 nov 17:50

KRO-NCRV • 36 min

Tot op de dag van vandaag maken veel Marokkanen hun eigen brood. Brood wordt met meer respect behandeld dan ieder ander voedsel en is zelfs heilig.

In Marokko is er een eeuwenlange traditie van eigen brood maken. Dat is ook niet zo verwonderlijk, omdat het land een ideaal klimaat heeft voor de teelt van tarwe en gerst. In de Romeinse tijd werd Marokko ook wel 'de graanschuur van Rome' genoemd. Tot op de dag van vandaag maken veel Marokkanen hun eigen brood. Brood is zelfs heilig; het staat voor samenleving, leven en is een gift van God. Brood wordt met meer respect behandeld dan ieder ander voedsel. Abdelkader en Saida willen hier meer van weten en reizen o.a. naar Ait Bouguemes, de gelukkige vallei, het bestbewaarde geheim van Marokko. In deze prachtige, vruchtbare vallei is het net alsof de tijd heeft stilgestaan. Hier zijn de mensen volledig zelfvoorzienend en Abdelkader en Saida helpen een handje mee.

8e09d6f5-f004-48f5-a175-3cbaf115133b Chez Benali >