BinnensteBuiten

Cider op de Hoorneboegseheide

Do 28 nov 17:00

KRO-NCRV • 12 min

In een prachtige hoogstamboomgaard in het Utrechtse Vreeland steekt chef-kok Leon Mazairac zijn handen uit de mouwen. Samen met landschapsarchitect en cidermaker Arjen Meeuwsen plukt hij appels, die normaal niet worden geoogst.

In een prachtige hoogstamboomgaard in het Utrechtse Vreeland steekt chef-kok Leon Mazairac zijn handen uit de mouwen. Samen met landschapsarchitect en cidermaker Arjen Meeuwsen plukt hij appels, die normaal niet worden geoogst. Arjen: 'Vanuit mijn werk als landschapsarchitect weet ik dat veel historische hoogstamboomgaarden in Nederland worden bedreigd in hun voortbestaan, omdat het fruit niet meer wordt geplukt doordat de bomen te hoog zijn.' Samen met zijn compagnon en cidermaker Teun Durlinger heeft hij met het maken van de cider een verdienmodel gevonden om zo deze historische boomgaarden vol biodiversiteit te behouden.

BinnensteBuiten groeps portretet 3255 BinnensteBuiten >