BinnensteBuiten

Circulair varken Amsterdam

Vr 1 feb 18:00

KRO-NCRV • 12 min

Dirk is initiatiefnemer van een project, waarbij hij restproducten van ondernemers uit de stad haalt. Die verwerkt hij tot voedsel voor de varkens.

Culinair expert Alain Caron is aan de rand van Amsterdam, bij de varkens van Dirk Koolen. Dirk is initiatiefnemer van een project, waarbij hij restproducten van ondernemers uit de stad haalt. Die verwerkt hij tot voedsel voor de varkens. Die varkens worden vervolgens weer aangeboden voor consumptie. In sommige gevallen komen ze zelfs op het bord terecht van de bedrijven die ze in eerste instantie hebben gevoed. Een klein voorbeeld van de circulaire economie, een actueel onderwerp op de agenda van de regering. Dirk werkt nu nog in het klein, maar heeft grootse plannen én dromen om zijn project uit te breiden. Alain gaat met hem op pad en kookt, zo duurzaam mogelijk, iets heerlijks met het vlees.

BinnensteBuiten groeps portretet 3255 BinnensteBuiten >