De Kolping: een volkswijk in renovatie

De Kolping: een volkswijk in renovatie

Do 12 dec 21:30

KRO-NCRV • 40 min

Bert krijgt het verzoek of hij hondje Sammie van Hanne wil herbegraven. Elly heeft zo haar bedenkingen. Truus is één van de bewoners met een verslavingsverleden in de Kolping en is net uit de kliniek.

Bert krijgt het verzoek of hij hondje Sammie van Hanne wil herbegraven. Elly heeft zo haar bedenkingen. Truus is één van de bewoners met een verslavingsverleden in de Kolping. Zij is net terug uit een kliniek. Haar dochter Heidi vertelt over haar jeugd die ondanks alle problemen met haar moeder toch gelukkig was. Jackie worstelt nog met zijn middelengebruik. Joop 'van Bets' is de zelfbenoemde burgemeester van de buurt. In de ruim veertig jaar dat hij in de Kolping woont, heeft hij alle veranderingen met zijn fototoestel vastgelegd. Loetje is zoals elk jaar druk met het inrichten van de tijdelijke Vierdaagsecamping in Nijmegen. Daar hoort zijn gevecht met de processierups ook bij.

De Nijmeegse volksbuurt De Kolping ging de afgelopen anderhalf jaar op de schop. Deze renovatie en sloop zorgt voor veel spanning en stress bij de bewoners. Bert en Elly van de woningcorporatie proberen alles in goede banen te leiden. Deze serie laat onverbloemd zien hoe de levens van de buurtgenoten in al die jaren zijn verweven door hun liefde voor de wijk waar ze al zo lang wonen en waar ze lief en leed hebben gedeeld. En hoe ze - uiteindelijk - positief de toekomst ingaan. De Kolping: een volkswijk in renovatie >