De Kolping: een volkswijk in renovatie

De Kolping: een volkswijk in renovatie

Do 26 dec 21:15

KRO-NCRV • 41 min

Hoog bezoek in de Kolping die bijna af is. De burgemeester gaat langs bij Truus die heel erg blij is met haar nieuwe appartement.

Hoog bezoek in de Kolping die bijna af is. De burgemeester gaat langs bij Truus die heel erg blij is met haar nieuwe appartement. Rinus moet weer voor controle langs het ziekenhuis. Zijn longemfyseem is erger geworden. Voor zijn vrouw Ietje is dat, naast alle zorgen voor de verhuizing, een extra zware last. Cor, die een herseninfarct heeft gehad, is er slecht aan toe. Hij zit in een rolstoel en kan niet meer praten. Mevrouw Jacobs heeft haar eigen verdriet. Een van haar kleinzoons is bij een eenzijdig auto ongeluk om het leven gekomen. Zij vindt veel steun in het geloof en gaat ook dit jaar weer naar de Maria processie in Ommel.

De Nijmeegse volksbuurt De Kolping ging de afgelopen anderhalf jaar op de schop. Deze renovatie en sloop zorgt voor veel spanning en stress bij de bewoners. Bert en Elly van de woningcorporatie proberen alles in goede banen te leiden. Deze serie laat onverbloemd zien hoe de levens van de buurtgenoten in al die jaren zijn verweven door hun liefde voor de wijk waar ze al zo lang wonen en waar ze lief en leed hebben gedeeld. En hoe ze - uiteindelijk - positief de toekomst ingaan. De Kolping: een volkswijk in renovatie >