De Slavernij

Een wereld vol slaven

31 mei 2013 20:29

NTR • 0 min

Slavernij is van alle tijden, van alle kleuren en van alle volkeren. De koloniale periode onderscheidt zich echter door het welhaast industriële karakter van de slavenhandel.

Slavernij is van alle tijden, van alle kleuren en van alle volkeren. De koloniale periode in de geschiedenis van slavernij onderscheidt zich echter door het welhaast industriële karakter van de slavenhandel. Op zoek naar zijn wortels, gaat Roué naar Suriname. Hij wil onderzoeken vanuit welk Afrikaans land zijn voor-voorvader is verkocht en verscheept naar Suriname. Daphne reist door Marokko en vertelt het verhaal van de blanke christenslaven die door Noord-Afrikaanse kapers en handelaren als slaaf werden verhandeld. Een achterachterneef van Gerrit Met Zon, een Nederlandse christenslaaf, leest voor uit het dagboek dat zijn oudoom tijdens zijn slavenperiode heeft bijgehouden.

Roué graaft in de archieven om te achterhalen wie zijn voor-voorvader uit Ghana gekocht heeft en op welke plantage deze vervolgens terechtkwam. Daphne onderzoekt hoe Suriname er uit zag ten tijde van de Nederlandse kolonisering. De Slavernij >