De uitverkorene

De uitverkorene

4 sep 2014 16:34

VPRO • 1 uur en 32 min

Over het softwarebedrijf van de diepgelovige broers Johan en Peter. Als een directeur het aanlegt met Johans dochter, ontstaat er een onontwarbare knot van zakenbelangen, privézaken en het geloof.

Over het softwarebedrijf van de diepgelovige broers Johan en Peter van der Laan. Het gaat goed met het bedrijf Van der Laan, gevestigd in de bible belt aan de Veluwerzoom. Opgericht door Johan van der Laan samen met zijn broer Peter en begonnen in een kippenhok, is het bedrijf in een paar jaar uitgegroeid tot een wereldwijd concern, een miljardenbedrijf met duizenden medewerkers. Op het moment dat het bedrijf naar de beurs in Amerika gaat, blijkt dat het op drijfzand is gebouwd. Als een jonge financiële directeur het aanlegt met de dochter van Johan, ontstaat er een onontwarbare knot van zakenbelangen, privézaken en het geloof en stort het imperium als een kaartenhuis ineen.

Over het softwarebedrijf van de diepgelovige broers Johan en Peter. Als een directeur het aanlegt met Johans dochter, ontstaat er een onontwarbare knot van zakenbelangen, privézaken en het geloof. De uitverkorene >