De Wachtkamer

Alzheimer....wil ik het weten?

6 aug 2014 22:51

IKON • 30 min

Als Lots Stam naar zangles gaat, staat de docent haar op de hoek van de straat al op te wachten. Dat is nodig, want Lots weet soms de weg niet meer.

Als Lots Stam naar zangles gaat, staat de docent haar op de hoek van de straat al op te wachten. Dat is nodig, want Lots weet soms de weg niet meer. Een paar jaar geleden werd zij geconfronteerd met geheugenproblemen, die in ernst toenemen. Samen met haar man Joop geniet Lots, ondanks dat, met volle teugen van het leven zoals het komt. Maar ze wordt onzeker en voelt zich steeds vaker eenzaam. Wil Lots weten wat er met haar aan de hand is? Of blijven ze verre van de medische molen nu het leven hun nog zoveel te bieden heeft? Wat doe je met een eventuele ziekte waar geen enkele remedie tegen is? In deze aflevering geven Joop en Lots een inkijkje in hun leven waarin ze om leren gaan met ernstige geheugenproblemen; en gaan zij zelf op zoek naar het antwoord op de vraag: willen we het weten?

Het verhaal van Jill Roord. Een meisje van 17 met een groot talent voor voetbal. Ze droomt van een profcarrière en het hele gezin Roord is daarop afgestemd. De Wachtkamer >