De Wachtkamer

De wereld uit, het klooster in?

30 jul 2014 22:46

IKON • 31 min

In deze aflevering onderzoekt Jan of het klooster bij hem zou passen; wat moet hij er voor opgeven, en wat krijgt hij er voor terug? Hij praat met kloosterlingen, maar ook met zijn vrienden en ouders om uiteindelijk tot een keuze te komen. Gaat hij voor aardse doelen of hemelse bestemmingen?

Als de protestantse domineeszoon Jan ter Maat in Leuven gaat studeren, ontwaakt het sluimerende enthousiasme voor de katholieke kerk. In de vijftien jaar die volgen, is Jan regelmatig bezig met de vraag: zal ik katholiek worden? En daaruit volgend: zou het leven als broeder in een klooster bij mij passen? Jan is inmiddels van kerk veranderd, maar de keuze voor een klooster heeft hij nog niet gemaakt. In deze aflevering onderzoekt Jan of het klooster bij hem zou passen; wat moet hij er voor opgeven, en wat krijgt hij er voor terug? Hij praat met kloosterlingen, maar ook met zijn vrienden en ouders om uiteindelijk tot een keuze te komen. Gaat hij voor aardse doelen of hemelse bestemmingen? Het persoonlijke verhaal van een gewoon mens wordt verteld op weg naar een keuze, bijna letterlijk op de drempel van een besluit dat het verdere leven zal bepalen.

Het verhaal van Jill Roord. Een meisje van 17 met een groot talent voor voetbal. Ze droomt van een profcarrière en het hele gezin Roord is daarop afgestemd. De Wachtkamer >