De Zwarte Lijst

De Zwarte Lijst

2 apr 2016 22:05

NTR • 41 min

We reizen naar New York, de stad die in de jaren 50 hét jazzmekka is, waar vanuit de clubs de disco groot wordt en waar vanuit de getto's in de Bronx de hip hop opkomt.

We reizen naar New York, een stad die uiteraard in onze reis niet mag ontbreken. Het is de stad die in de jaren 50 hét jazzmekka is, waar vanuit de clubs de disco groot wordt en waar vanuit de getto's in de Bronx de hip hop opkomt. Nederlandse artiesten en radio dj's vertellen over hun favoriete genres en artiesten uit deze stad, we laten uniek archiefmateriaal zien en vertonen de mooiste muziek uit de Big Apple. Zo duiken Leo Blokhuis en de zangeressen van Mai Tai in de disco met onder meer Chic en Donna Summer. Radio dj Andrew Makkinga en rapper Sef vertellen ons waarom de hip hop van Run DMC, Afrika Bambaataa, De La Soul en The Fugees zo belangrijk is. Ruben Hein vertelt ons over de jazz in de jaren 50 met Miles Davis, Charlie Parker en Duke Ellington. En nog veel meer mooie muziek als Aaliyah, Cameo, Lady Gaga, D'Angelo en Luther Vandross.

Videoclips, uniek archiefmateriaal en mooie verhalen uit de soul- en jazzgeschiedenis. In deze uitzending staat Chicago centraal. De Zwarte Lijst >