Eucharistieviering/Eurovisie

Eucharistieviering Dublin

27 mrt 2016 11:00

KRO • 58 min

Op het hoogfeest van Pasen komt de Eurovisieviering vanuit de St. Mary of the Angels Capuchin Friary Church, Dublin Ierland.

Op het hoogfeest van Pasen komt de Eurovisieviering vanuit de St. Mary of the Angels Capuchin Friary Church, Dublin Ierland. In 1615 arriveerden de eerste kapucijnen in Dublin. Pas na negen jaar openden zij er een klooster. In 1690 stichtten deze volgelingen van Sint-Franciscus in Church Street een oratorium. Op die plek lieten ze in de 19e eeuw een kerk bouwen. Deze werd in 1881 ingezegend. De kapucijnen van Church Street zijn pastoraal actief en runnen een diaconaal centrum. In het klooster bevindt zich de missieprocuur van de Ierse provincie van de Orde der Minderbroeders Kapucijnen. Dit bureau zorgt voor de Ierse missionarissen in Zambia, Zuid-Afrika, Nieuw-Zeeland en Korea.

Rechtstreekse uitzending van de heiligverklaring van o.a. paus Paulus VI en aartsbisschop Oscar Romero door paus Franciscus, vanuit de St. Pietersbasiliek in Rome. Eucharistieviering/Eurovisie >