#followme

Accounts op Marktplaats kopen

17 sep 2018 20:54

VPRO • 2 min

Op Marktplaats kan je heel makkelijk en betaalbaar een Instagramaccount kopen met duizenden volgers. Dan hoef je dus niet zo hard te werken om bij de grote spelers te horen.

Op Marktplaats kan je heel makkelijk en betaalbaar een Instagramaccount kopen met duizenden volgers. Dan hoef je dus niet zo hard te werken om bij de grote spelers te horen. Programmamaker Nicolaas Veul duikt in de financiële wereld achter Instagram. Op dit sociale platform is een compleet nieuw verdienmodel ontstaan: likes en followers zijn keiharde valuta geworden. Maar welke schaduweconomie ontstaat hierdoor? Wat is echt en wat is nep? Hoe voer je de strijd tegen het algoritme? Wie zijn de winnaars en wie de verliezers? En wat merk jij daarvan als je door je feed scrollt? Met #followme produceert de VPRO de eerste documentaire over Instagram op Instagram.

Nicolaas Veul duikt in de financiële wereld achter Instagram. Op dit platform zijn likes en followers keiharde valuta geworden. Maar welke schaduweconomie ontstaat hierdoor? Wat is echt en wat is nep? #followme >