Food CIA

Gelato, rum en pepermunt

Di 12 mrt 19:55

KRO-NCRV • 23 min

Overal in Groot-Brittannië zie je 'gelato bars' verschijnen, maar wat is gelato eigenlijk? Jimmy vraagt zich in Mauritius af wat het verschil is tussen witte en bruine rum.

Overal in Groot-Brittannië zie je 'gelato bars' verschijnen, maar wat is gelato eigenlijk? Is het niet gewoon een chique naam voor ijs? Om daar achter te komen, bezoekt Kate de oudste ijssalon van Rome, waar belangrijke verschillen aan het licht komen. Ook ontmoet Kate een ijsparfumeur die wel de Heston Blumenthal van de ijsindustrie wordt genoemd. Die doet haar versteld staan met zijn uitleg van de enorme smakenrijkdom van Italiaans ijs. Jimmy vraagt zich in Mauritius af wat het verschil is tussen witte en bruine rum. Bevatten ze verschillende ingrediënten? Een bezoek aan een van de grootste distilleerderijen van het eiland helpt Jimmy het antwoord te vinden. Terug in eigen land komt hij te weten waar de term 'proof' oorspronkelijk vandaan komt. Het antwoord is explosief en blaast hem zowat van zijn sokken! En Matt heeft een pepermuntprobleem: waarom voelt zijn mond koud van binnen als hij op een pepermuntje zuigt? Om dat uit te zoeken gaat hij naar een fabriek voor traditioneel snoep in Blackburn, vol lekkers om van te watertanden - waar hij een onverwachte ontmoeting heeft met een hele hete Spaanse peper.

Food CIA Food CIA >