Food CIA

Zalm, kangoeroe en asperges

Wo 20 mrt 19:55

KRO-NCRV • 23 min

Jimmy Doherty, Kate Quilton en Matt Tebbutt reizen de hele wereld over, op zoek naar de bijzondere, intrigerende en verrassende geheimen achter ons eten.

Jimmy wil het fijne weten van de alarmerende berichten over een mysterieuze ziekte die de Schotse zalmenkweek zou bedreigen. Kunnen geavanceerde bewakingstechnieken en een innovatieve natuurlijke oplossing onze zalm nog redden en een eind maken aan de dramatische prijsstijgingen? Kate reist naar de andere kant van de wereld om meer te weten te komen over een verrassende, nieuwe biefstuk die de Engelse supermarkt in gehuppeld is: hoe kun je in hemelsnaam kangoeroes houden op een boerderij? En al is de nationale mascotte van Australië nog zo knuffelbaar, het continent telt inmiddels tweemaal zoveel kangoeroes als mensen. Dan is een kangoeroebiefstuk op de barbecue misschien de duurzaamste manier om de populatie binnen de perken te houden. En Matt neemt een kijkje achter de schermen van de jaarlijkse wedloop om de nieuwe asperges in de schappen te krijgen.

Food CIA Food CIA >