BinnensteBuiten

Haantje in de rode wijn

Wo 7 nov 18:00

KRO-NCRV • 5 min

Alain gaat koken met het vlees van de haantjes van Chris en Marjanne. Het vlees van de haantjes is prachtig en heel smaakvol. Daar weet Alain uiteraard wel raad mee.

Vóór de Tweede Wereldoorlog was het een delicatesse: het (leg)haantje. Maar door de komst van de bio-industrie komen andere rassen op, waarvan de dieren snel veel vlees aanzetten. Het haantje van de legkip wordt daardoor overbodig en raakt vergeten. Daar brengen Chris en Marjanne Borren uit Voorthuizen verandering in. Op hun pluimveehouderij is behalve de legkip ook het leghaantje welkom. Chris: 'Ik vind dat je als boer verantwoordelijk bent dat er ook voor de haantjes een bestemming is. Het vlees van de haantjes is prachtig en heel smaakvol.' Dat gaat onze culinair expert Alain Caron proeven!

Experts2017 BinnensteBuiten >