Het Monitor Debat

De Sociale Dienst

13 feb 2017 21:00

KRO-NCRV • 51 min

Discussie die in het teken staat van één van de meest spraakmakende dossiers van De Monitor: De Sociale Dienst. Hoe worden mensen die leven aan de rand van de samenleving geholpen?

Discussieprogramma over thema's die bij de landelijke verkiezingen op 15 maart een rol gaan spelen. De deelnemers aan het debat zijn mensen die zich met hun ervaringen hebben gemeld bij het programma De Monitor. Hoe staat de dagelijkse realiteit waar burgers mee te maken krijgen ten opzichte van het Haagse beleid? Burgers, beleidsmakers, deskundigen en bestuurders delen hun ervaringen, discussiëren en praten over oplossingen. De Sociale Dienst staat centraal. Hoe worden mensen die leven aan de rand van de samenleving geholpen? Hoe kunnen we hen helpen om het hoofd boven water te houden? En wat moeten zij daar eventueel voor terug doen?

Ouderen moeten langer thuis blijven wonen. Maar hoe gaat dat in de praktijk? Op welke drempels stuiten ouderen die afhankelijk zijn van mantelzorg en thuiszorg? Het Monitor Debat >