Het ramadangerecht

Mama Fadila's brood & harira en Gülzar's ugre

Ma 13 mei 19:50

NTR • 26 min

Nadia maakt samen met haar moeder Marokkaanse harira, een rijkgevulde soep. En Sadikjan en Gülzar Seley maken Oeigoerse ugre, een stevige soep met bouillon van lamsbot en groente.

Nadia reist naar Winterswijk, waar ze samen met haar moeder harira maakt, een rijkgevulde Marokkaanse soep. Met haar vader bezoekt ze de begraafplaats van Winterswijk. In Castricum bezoekt Nadia de familie Seley, een Oeigoerse familie die oorspronkelijk uit Xinjiang komt, een Chineze provincie waar Oeigoeren onderdrukt worden. Sadikjan en Gülzar Seley maken ugre, een stevige soep met bouillon van lamsbot en groente. De ingrediënten komen van de Beverwijkse Bazaar. Sadikjan runt daar een winkeltje, maar houdt zich als voorzitter van de Oeigoerse vereniging in Nederland vooral bezig met de situatie in China, waar Oeigoeren stelselmatig onderdrukt worden.

Nadia Zerouali_© Hüsne Afsar Het ramadangerecht >