It Gets Better

It gets better

17 jul 2012 22:20

BNN • 40 min

Monika (24) werd op haar 14e voor het eerst depressief. Ruud de Wild balanceert al even op de rand van het ravijn als voor zijn ogen Pim Fortuyn wordt neergeschoten. Het begin van een lange depressie.

Monika is 24 jaar en werd op haar veertiende voor het eerst depressief. Sinds die tijd heeft ze talloze keren depressies gehad waarin ze niks anders wil dan op bed liggen, slapen en huilen. Hoewel ze elke keer weer opkrabbelt, lijkt de dood af en toe de enige uitweg. 'Ik bedenk elke dag wel een keer hoe mijn begrafenis eruit gaat zien. Dat geeft me rust.' Ruud de Wild balanceert al een tijdje op de rand van het ravijn als voor zijn ogen Pim Fortuyn wordt neergeschoten. Deze gebeurtenis betekent het begin van een langdurige depressie waarin Ruud meerdere malen hoopt dat zijn leven als door een wonder wordt beëindigd. Door hard te lopen en te boksen, krijgt Ruud na 5 jaar eindelijk weer zijn leven op de rit en durft nu voor 100% te zeggen dat hij uit het diepste dal van zijn leven is gekropen en een gelukkig mens is.

Jesse is 16 en sinds kort uit de kast. Hij is zo erg gepest om zijn geaardheid dat hij van school moest veranderen. Als klein jongetje vermoedde Carlo Boszhard's moeder al dat hij homo was. It Gets Better >