Er is een fout opgetreden, probeer het later nog eens.

Zet voor deze functie Gepersonaliseerde Diensten aan in de instellingen.

De NPO Start-app

Download

Koken met Van Boven

Kokkels en scheermessen

31 okt 2016 20:25

VPRO • 26 min

Yvette bereidt scheermessen en kokkels met zelfgemaakte zilte boter en zwart geblakerde prei. In tien seconden klaar en verrassend lekker.

In Nederland worden veel schelpdieren gevangen, schoongemaakt, gekookt, ingevroren en geëxporteerd naar Zuid-Europa. De zuiderlingen zijn er dol op. En wij ook, als we er op vakantie zijn en op een zonovergoten terras lekker tapas of paella met een glaasje wijn bestellen. Maar als het daar om gaat, kunnen we ons de reis besparen. Yvette bereidt scheermessen en kokkels met zelfgemaakte zilte boter en zwart geblakerde prei. In tien seconden klaar en ook thuis verrassend lekker.

Koken met Van Boven >