Koken voor de wereld

Koken voor de wereld

17 mei 2015 16:25

NTR • 25 min

Vijfentwintig koks met diverse achtergronden beginnen een restaurant in een oude parkeergarage in Amsterdam-Zuidoost.

Vijfentwintig koks met diverse achtergronden beginnen een restaurant in een oude parkeergarage in Amsterdam-Zuidoost. Wat koken ze? Waarom juist dát? En het belangrijkst: wordt het een succes? Eén restaurant met vele keukens. Een heel nieuw concept dat wel eens een grote aantrekkingskracht zou kunnen uitoefenen op een ieder die van exotisch eten houdt. Het fenomeen Food Hall is afkomstig uit Zuidoost-Azië, waaide over naar o.a. Madrid en Barcelona en bestaat nu ook in Nederland. Naar Amsterdam-Zuidoost om precies te zijn. In samenwerking met Stadsdeel Amsterdam-Zuidoost en projectontwikkelaar Lingotto is de oude parkeergarage Develstein omgebouwd tot het zogenaamde 'World of Food'. Als bezoeker heb je de keuze uit meer dan twintig verschillende culinaire tradities. Hier krijg je geen standaard patatje of pizzapunt, maar gerechten ter plekke klaargemaakt door kleine wereldse ondernemers.

Tumb Koken voor de wereld >