Kriya yoga 2012

Kriya yoga - Gyan Swami

15 sep 2012 11:30

OHM • 30 min

De genezende werking van een grotere inname van zuurstof is in de Indiase traditie al eeuwen bekend. Er is daarvoor zelfs een yoga vorm ontwikkeld, de Kriya Yoga.

Hyperbare zuurstoftherapie is een behandelmethode die de laatste tijd steeds meer wordt toegepast bij een aantal klachten zoals chronische ontstekingen, klachten tegen bestraling en versterking van het immuunsysteem. Patiënten krijgen hierbij medicinale zuurstof (100 % zuurstof onder hoge druk) toegediend. De genezende werking van een grotere inname van zuurstof is in de Indiase traditie al eeuwen bekend. Er is daarvoor zelfs een yoga vorm ontwikkeld, de Kriya Yoga. Deze yoga vorm heeft als doel een structurele verhoging van de zuurstofcapaciteit in het lichaam. Waarin verschillen deze twee methoden van elkaar? Kan de Kriya Yoga de hyperbare behandelmethode misschien vervangen?

De genezende werking van een grotere inname van zuurstof is in de Indiase traditie al eeuwen bekend. Er is daarvoor zelfs een yoga vorm ontwikkeld, de Kriya Yoga. Kriya yoga 2012 >