Leef je droom

Aflevering 2: Zambia

Za 15 jun 21:20

AVROTROS • 47 min

Lyndon Pinches en zijn zwangere vrouw Ruth wagen de gok van hun leven. Ze hebben hun werk opgegeven om zonder enige ervaring een safarihotel in Zambia te beginnen. Dit gaat niet zonder slag of stoot.

Lyndon Pinches en zijn zwangere vrouw Ruth wagen de gok van hun leven. Ze hebben allebei hun werk in Groot-Brittannië opgegeven om zonder enige ervaring al hun spaargeld in een safarihotel in de Zambiaanse bushbush te steken. Ze laten hun familie en vrienden achter om onder primitieve omstandigheden in een flinterdunne tent te gaan wonen, met een gat in de grond als wc en met levensgevaarlijke leeuwen, olifanten en krokodillen in hun naaste omgeving. Ze hebben maar vier maanden om de bouw van hun safarihotel te voltooien voor al hun geld op is. Dat terwijl ze geen greintje bouwkundige kennis hebben. Door allerlei vertraging, oplopende kosten en zorgen om hun veiligheid lijkt het hele project te ontsporen. Hun gevaarlijke en geïsoleerde locatie dwingt Ruth ook om naar Groot-Brittannië terug te keren voor de bevalling, zodat Lyndon alleen achterblijft in de rimboe. Zijn spaargeld is bijna helemaal op en de werklui dreigen hem in de steek te laten, dus rest Lyndon geen andere keus dan zijn ambitieuze plannen bij te stellen. Desondanks weet hij een klein wonder te bewerkstelligen. Hij voltooit zijn safarihotel, verwelkomt zijn eerste betalende gasten en brengt zijn gezin terug naar hun nieuwe thuis in de Afrikaanse wildernis.

Stel je voor dat je een nieuw leven kunt beginnen op een van de wildste plekken ter wereld. Je laat alles wat je kent achter je voor een plek en een leven waar je niets van weet. Leef je droom >