Leef je droom

Aflevering 3: Bali

Za 22 jun 21:15

AVROTROS • 47 min

Daniel en Deborah vertrekken met drie jonge kinderen naar Bali voor hun ambitieuze droom: een leven leiden zonder geld en ze willen een onderkomen bouwen van gevonden materialen. Hoe gaat ze dat af?

Daniel en Deborah Brooks laten met hun drie jonge kinderen, Oliver, Hazel en Heather-Blue, hun thuis in Schotland achter zich om een nieuw huis te bouwen in de bergen van Bali in Indonesië. Ze hebben een ambitieuze droom: ze willen een leven leiden zonder geld en ze willen een onderkomen bouwen van gevonden materialen 'om weer net zoals elk ander wild dier op de planeet te leren leven van wat de natuur ze geeft'. Deborah en Daniel krijgen te kampen met enorme ontberingen. Zo erg hadden ze het zich niet kunnen voorstellen: honger, armoede, isolement, om nog maar te zwijgen van de bijna Bijbelse moessonregens die op ze neerdalen terwijl ze aan de rand van een steile heuvel een bamboe onderkomen bouwen. En dan zijn er ook nog de gewone problemen waar je als ouders van kleine kinderen mee te maken hebt. Uiteindelijk blijkt het ze allemaal te veel te worden en keren ze terug naar de 'beschaving', en wel die van een commune in Italië. Op een gemeenschappelijk gerunde boerderij in Toscane kunnen ze zelfvoorzienend leven, maar ze zijn wel voorgoed getekend door hun ontberingen en zweren hun kinderen een beter leven te zullen geven.

Stel je voor dat je een nieuw leven kunt beginnen op een van de wildste plekken ter wereld. Je laat alles wat je kent achter je voor een plek en een leven waar je niets van weet. Leef je droom >