Leven in de schaduw van een conflict: Iraanse Israëli's

Leven in de schaduw van een conflict: Iraanse Israëli's

5 feb 2017 15:15

EO • 46 min

Terwijl er geen dag voorbij gaat zonder dat er over de vijandigheid tussen Iran en Israël wordt gesproken, zou je bijna vergeten dat er ook Iraniërs in Israël wonen: Iraanse Joden.

Terwijl er geen dag voorbij gaat zonder dat er over de vijandigheid tussen Iran en Israël wordt gesproken, zou je bijna vergeten dat er ook Iraniërs in Israël wonen: Iraanse Joden die vlak na de onafhankelijkheid van Israël of na de Islamitische Revolutie in 1979 naar Israël trokken. Hoe leeft deze minderheid van bijna 250.000 zielen met de dagelijkse spanning tussen hun vaderland en hun beloofde land? Bahram Sadeghi (geboren Iraniër en sinds zijn achttiende in Nederland) en Dikla Zeidler (geboren te Eilat uit een Israëlische vader en een Nederlandse moeder, sinds haar achtste wonend in Nederland) besloten een aantal bekende Iraanse Israëli's, onder wie zangeres Rita, met de volgende simpele vraag te benaderen: Hoe is het om een Iraanse Israëli te zijn?

Terwijl er geen dag voorbij gaat zonder dat er over de vijandigheid tussen Iran en Israël wordt gesproken, zou je bijna vergeten dat er ook Iraniërs in Israël wonen: Iraanse Joden. Leven in de schaduw van een conflict: Iraanse Israëli's >