M

Adinda, Sarah en Joël, maritiem onderwaterarcheoloog Martijn Manders, acteur Raymi Sambo, filmjournalist Bobby Blok en 'pastafariër' Mienke de Wilde, Antoine Bodar en Bas Mesters.

15 aug 2018 19:05

KRO-NCRV • 48 min

Te gast: Adinda, Sarah en Joël, maritiem onderwaterarcheoloog Martijn Manders, acteur Raymi Sambo, filmjournalist Bobby Blok en 'pastafariër' Mienke de Wilde, Antoine Bodar en Bas Mesters.

Adinda, Sarah en Joël schitteren zaterdag op het het Kinderprinsengrachtconcert in Amsterdam, voorafgaand aan het reguliere Prinsengrachtconcert. Wie zijn deze jonge klassieke talenten? * Maritiem onderwaterarcheoloog Martijn Manders dook maandenlang voor de kust van Engeland, op zoek naar overblijfselen van het VOC-schip De Rooswijk. Wat is hij te weten gekomen over dit beroemde schip uit 1740 en onze geschiedenis? * Met de tweet 'Elba, Idris Elba' veroorzaakte de Britse acteur een discussie of de volgende James Bond ook zwart mag zijn. Ook de producent van de Bond-films liet doorschemeren dat het tijd is. We bespreken dit met acteur Raymi Sambo en filmjournalist Bobby Blok. * Pastafariër Mienke de Wilde krijgt haar zin niet: 'Op een officiële pasfoto mag je geen vergiet op je hoofd', zei de rechter vanmorgen. Waarom is Mienke deze rechtszaak begonnen? Ze legt het uit. * Priester Antoine Bodar en oud-correspondent Bas Mesters of het drama met de ingestorte brug in Genua symbool staat voor de stand van het land.

M >