M

Jeroen Wollaars, Olga Zuiderhoek, Ellen Deckwitz, Gerrie van der Klei, Esther van Fenema, Natacha Harlequin, Nadia Bouras en Chazia Mourali

31 aug 2018 19:05

KRO-NCRV • 47 min

Te gast: Esther van Fenema, Natacha Harlequin, Nadia Bouras, Chazia Mourali, Jeroen Wollaars, Olga Zuiderhoek, Ellen Deckwitz en Gerrie van der Klei.

In 'Mooi Was Die Tijd' duikt Thijs Boontjes voor ons in de stoffige hoekjes van platenzaken op zoek naar vergeten muzikale pareltjes. De vorige keer speelde hij 'Knolraap En Lof, Schorseneren En Prei' van Drs P.. Vanavond een nieuwe editie. Welk nummer zal het worden? * Elke vrijdag neemt, in wisselende samenstelling, het M-Panel de week met ons door. Wat viel ons op? Wat vinden wij belangrijk? Waar willen we over praten? Vandaag geven Esther van Fenema, Natacha Harlequin, Nadia Bouras en Chazia Mourali hun visie op het nieuws. * Vier jaar lang bracht correspondent Jeroen Wollaars ons het nieuws uit Duitsland en Oost-Europa. Nu heeft hij het buitenland verruild voor Nederlandse bodem. We blikken terug op de hoogtepunten uit zijn vier jaren als correspondent. * Exact vijftig jaar na Ja Zuster, Nee Zuster is het gedachtegoed van Annie M.G. Schmidt nog altijd springlevend. Generaties zijn met haar oeuvre opgegroeid. Een schrijfster die Olga Zuiderhoek, Ellen Deckwitz en Gerrie van der Klei leerde om eigenwijs te zijn.

M >