BinnensteBuiten

Mesjokke chocola Utrecht

Wo 26 feb 17:00

KRO • 4 min

Zes jaar geleden gooien een paar vrienden het roer om en startten hun eigen chocoladefabriekje.

Zes jaar geleden gooien een paar vrienden het roer om en startten hun eigen chocoladefabriekje. Maar ze maken niet zomaar chocola, ze willen het anders doen. Luc Janssens: ''We wilden het goed doen, dus met superkwaliteit cacao én een eerlijke prijs voor de cacaoboer.' In de cacaohandel bestaan veel misstanden, zoals uitbuiting en slavernij. Luc Janssens en zijn compagnon Per Vonk hebben direct contact met de cacaoboer en betalen hem een eerlijke prijs. Luc: 'Het gaat bij ons niet om winst, maar om sociale duurzaamheid. Maar onze chocola is ook gewoon heel lekker. Er is geen betere manier om een consument te overtuigen iets goeds te kopen, iets eerlijks, iets duurzaams, dan met smaak. Je kunt nog zo'n mooi verhaal hebben, als het niet lekker is koopt de consument het niet.' Culinair expert Alain Caron gaat het allemaal proeven.

BinnensteBuiten groeps portretet 3255 BinnensteBuiten >