BinnensteBuiten

Natuurvlees in Oosterwolde

Di 8 okt 18:00

KRO-NCRV • 13 min

Vijftien jaar geleden gooit stratenmaker en barman Dirk de Bruin het roer om.

Vijftien jaar geleden gooit stratenmaker en barman Dirk de Bruin het roer om. Hij gaat de zorg in. 'Ik ben oud-gereformeerd opgevoed, dus je naaste liefhebben als jezelf is er bij mij met de paplepel ingegoten.' Volgens Dirk moet de zorg anders, met veel meer persoonlijke aandacht. Daarom heeft hij een bijzondere combinatie gemaakt. Zijn zorgboerderij in Oosterwolde heeft vijf bewoners, mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt. Zij helpen hem met de verzorging van een aantal kuddes grote grazers, waaronder het Black Angus-rund waarmee hij diverse natuurgebieden beheert. En zo slaat hij twee vliegen in een klap: het combineren van een nuttige dagbesteding voor de jongeren met het produceren van een zo duurzaam mogelijk stukje biologisch natuurvlees. Culinair expert Alain Caron weet daar uiteraard wel raad mee.

BinnensteBuiten groeps portretet 3255 BinnensteBuiten >