NOS 25 jaar na de Bijlmerramp

NOS 25 jaar na de Bijlmerramp

4 okt 2017 17:00

NOS • 1 uur en 46 min

Rechtstreeks verslag van de herdenking van de Bijlmerramp. Met beelden van de bijeenkomst, de stille tocht naar Het Groeiend Monument, de minuut stilte en de kransleggingen.

Op 4 oktober 1992, om 18.36 uur, stortte in de Bijlmermeer een vracht-Boeing 747 van de Israëlische luchtvaartmaatschappij El Al neer. In de daaropvolgende vlammenzee in de flats Groeneveen en Klein-Kruitberg kwamen 43 mensen om het leven, onder wie de vier inzittenden van het vliegtuig. Rechtstreeks verslag van de herdenking, met beelden van de stille tocht naar Het Groeiend Monument, de minuut stilte en de kransleggingen bij de zogeheten 'boom die alles zag'. Bij de herdenkingsbijeenkomst worden toespraken gehouden (o.a. door de Amsterdamse locoburgemeester Ollongren) en er zijn optredens van Pearl Joan (Jozefzoon), het Maranatha Mannenkoor Nederland, de Konrad Koselleck Big Band en het kinderkoor van basisschool Crescendo. In een korte reportage komen nabestaanden van de slachtoffers aan het woord.

Rechtstreeks verslag van de herdenking van de Bijlmerramp. Met beelden van de bijeenkomst, de stille tocht naar Het Groeiend Monument, de minuut stilte en de kransleggingen. NOS 25 jaar na de Bijlmerramp >