NOS Sport

NOS NOC*NSF Sportgala

19 dec 2017 20:35

NOS • 1 uur en 38 min

Verkiezing van de sporters van het jaar in de categorieën Sportman, Sportvrouw, Sportploeg, Coach en Young Talent. Tevens uitreiking van de Fanny Blankers-Koen Carrièreprijs en de Zapp Sport Prijs.

Het Sportgala 2017 van NOS en sportkoepel NOC*NSF vanuit de RAI in Amsterdam staat dit jaar geheel in het teken van herbeleven. Hoogtepunt van de avond is zoals altijd de bekendmaking van de sportman, sportvrouw en sportploeg van het jaar. Ook de paralympische sporter en de coach van het jaar worden bekendgemaakt, net als de winnaars van de Young Talent Award en van de Fanny Blankers Koen-carrièreprijs. Voor het eerst wordt de Zapp Sport Prijs uitgereikt, jonge sportfans kiezen hun sporter van het jaar. Cabaretier Dolf Jansen neemt de kijker mee door het afgelopen sportjaar in het van hem bekende razende tempo. Met onder meer optredens van Di-Rect en Jeroen van der Boom, en de Sportgala Big Band onder leiding van Sjors van den Eerenbeemt. Nieuw is het nationaal sportdictee. Prominenten uit de sportwereld nemen het tegen elkaar op in een dictee dat gevuld is met typische woorden uit de sport. Volgens goed gebruik in de sport: wie de minste fouten maakt, wint.

Met wedstrijdbeelden, samenvattingen, interviews en reportages van de belangrijkste sportwedstrijden en -evenementen van die dag. Onder meer met de finales van het Ricoh Open. NOS Sport >