NOS Wat een Weer!

NOS Wat een Weer!

3 dec 2018 20:55

NOS • 56 min

Aan het eind van een jaar waarin vele weerrecords sneuvelden en op de dag dat in Polen de VN-Klimaatconferentie begint, een live-uitzending over verleden, heden en toekomst van het weer.

Rechtstreekse uitzending over het weer en het klimaat aan het eind van een jaar waarin het ene na het andere weerrecord sneuvelde en op de dag dat in Polen de VN-Klimaatconferentie begint. Wat voor weer was het in 1900? Hoe komt het dat we dit jaar zo'n lange en droge zomer hadden en dat de meimaand in drie eeuwen niet zo warm is geweest? Wat is de weersverwachting voor 2050 en hebben we daar nog invloed op? Presentator Winfried Baijens en weerman Gerrit Hiemstra zoeken onder het oog van studenten en docenten van de Wageningen Universiteit naar de antwoorden, met behulp van honderd jaar oude weerberichten en via gesprekken met gasten over grote en kleine klimaatmaatregelen en de vraag wordt gesteld waarom de mensheid nu pas in beweging lijkt te komen om de klimaatverandering af remmen. Met augmented realitytechnieken wordt bovendien zichtbaar gemaakt wat klimaatverandering concreet betekent voor het laaggelegen Nederland. Daarnaast belichten Willemijn Hoebert en Peter Kuipers Munneke andere elementen uit de klimaatdiscussie.

Aan het eind van een jaar waarin vele weerrecords sneuvelden en op de dag dat in Polen de VN-Klimaatconferentie begint, een live-uitzending over verleden, heden en toekomst van het weer. NOS Wat een Weer! >