NTR Academie

Henk Oosterling: Geen doemdenken maar doendenken

8 aug 2013 19:10

NTR • 35 min

Henk Oosterling is filosoof. Zijn uitgangspunt is dat als je daadwerkelijk iets wil veranderen je dan bij de allerkleinsten moet beginnen, kinderen vanaf een jaar of 4.

Henk Oosterling is filosoof. Maar niet eentje die achter zijn bureau blijft zitten. Oosterling ziet waar het fout gaat in de samenleving en daar zoekt hij praktische oplossingen bij. Zijn uitgangspunt is dat als je daadwerkelijk iets wil veranderen je dan bij de allerkleinsten moet beginnen, kinderen vanaf een jaar of 4. In zijn filosofie is het belangrijk dat kinderen dan hun talenten gaan ontwikkelen. Dan moet je die kinderen wel de ruimte en middelen geven om hun talenten te ontdekken. En dat doet Oosterling in Bloemhof, een volkswijk in Rotterdam-Zuid. De resultaten van zijn werk zijn opmerkelijk, de kinderen van zijn school scoren in de Cito-toets twee punten boven het landelijk gemiddelde. Wat je er in stopt, komt er weer uit.

In NTR Academie wordt ruim baan gegeven aan vertellers met een goed verhaal. Kris Verburgh is arts en onderzoeker. Hij is geïnteresseerd in de verouderingsprocessen in het menselijk lichaam. NTR Academie >