NTR Academie

Arnold Karskens: Iedereen een held

23 feb 2014 19:50

NTR • 25 min

Hoe hou je de motivatie scherp in extreme omstandigheden? Oorlogsverslaggever Arnold Karskens verkeert vaak in zulke extreme omstandigheden. Hij legt uit wat er dan met je gebeurt.

Hoe hou je de motivatie scherp in extreme omstandigheden? Oorlogsverslaggever Arnold Karskens verkeert vaak in zulke extreme omstandigheden. Hij legt uit wat er dan met je gebeurt. En hij vertelt hoe je jezelf lef kunt aanleren. Karskens toont wat voor mechanismen een rol spelen bij het overleven in tijden van gevaar en tegenspoed. Hij schetst hoe je de factor 'geluk' kunt beïnvloeden. Hoe je in complete chaos en gevaarlijke situaties toch overzicht houdt. Welk inzicht je nodig hebt om te plannen, als er op het eerste gezicht niets meer te plannen valt. Maar een held is volgens Arnold Karskens beslist niet alleen iemand die extreme situaties opzoekt. In iedereen schuilt een held.

In NTR Academie wordt ruim baan gegeven aan vertellers met een goed verhaal. Kris Verburgh is arts en onderzoeker. Hij is geïnteresseerd in de verouderingsprocessen in het menselijk lichaam. NTR Academie >