Pitra Paksha

Pitra Paksha

13 sep 2014 11:31

OHM • 29 min

Rituelen zijn heel belangrijk voor de samenleving. Het vertrouwde karakter van het ritueel is van belang, zowel voor een individuele persoon, die zich erdoor op zijn/haar gemak voelt, als voor de samenleving waar hij/zij deel van uitmaakt. Rituelen zijn het bindmiddel van de samenleving.

Het Hindoeïsme kent veel rituelen, samskara’s genoemd. Pitra Paksha is een samskara waarbij de Hindoes hun overleden voorouders en familieleden eren. Pitrus betekent voorvaderen. Dit ritueel valt in de Hindoe maand Asvina in september/oktober. Rituelen zijn heel belangrijk voor de samenleving. Het vertrouwde karakter van het ritueel is van belang, zowel voor een individuele persoon, die zich erdoor op zijn/haar gemak voelt, als voor de samenleving waar hij/zij deel van uitmaakt. Rituelen zijn het bindmiddel van de samenleving.

 Rituelen zijn heel belangrijk voor de samenleving. Het vertrouwde karakter van het ritueel is van belang, zowel voor een individuele persoon, die zich erdoor op zijn/haar gemak voelt, als voor de samenleving waar hij/zij deel van uitmaakt. Rituelen zijn Pitra Paksha >