Salaheddine onderzoekt

Salaheddine onderzoekt

6 dec 2015 16:00

NTR • 40 min

Salaheddine onderzoekt de theorieën die onder veel (islamitische) jongeren blijken te leven dat de aanslag op Charlie Hebdo in scène zou zijn gezet, een hoax zou zijn.

Direct na de aanslag op Charlie Hebdo begonnen de speculaties op de sociale media. De CIA zou erachter zitten of de Mossad. De aanslag zou in scène zijn gezet. Het zou gaan om een zogenaamde 'false flag' operatie met als doel de menigte op te hitsen tegen de islamitische gemeenschap in Europa. Want hoe kan het dat de terroristen gemaskerd de aanslag plegen maar wel hun identiteitskaart achterlaten in de vluchtauto? En waarom zien we geen enkel spatje bloed als de agent die op het trottoir ligt van dichtbij door een van de terroristen met een kalashnikov door zijn hoofd wordt geschoten? Salaheddine reist af naar Parijs en onderzoekt de theorieën die onder veel (islamitische) jongeren blijken te leven dat de aanslag een hoax zou zijn. Dezelfde jongeren die hij sprak over Charlie Hebdo spreekt hij ook over de recente aanslagen in Parijs, o.a. in concertzaal Bataclan. Hebben die aanslagen hun mening veranderd?

Salaheddine onderzoekt de theorieën die onder veel (islamitische) jongeren blijken te leven dat de aanslag op Charlie Hebdo in scène zou zijn gezet, een hoax zou zijn. Salaheddine onderzoekt >